dimecres, 14 de maig del 2014

L'explosió de la mina de Soma

La nit de dimarts 13, durant el canvi de torn, quan hi havia gairebé 800 persones treballant-hi, es produí una explosió en una mina de lignit de la localitat de Soma (Manisa, Turquia). L'explosió, desencadenada per una fallida en el sistema de distribució elèctric de la mina, produí un incendi, que matà gairebé 200 miners, i deixà 400 atrapats sota terra.

La mina de Soma, amb unes reserves calculades en 125 milions de tones, i una producció anual de 2 milions de tones, és una de les més grans mines de lignit explotades en l'actualitat. Les galeries més fondes es troben a uns 2 km de la superfície. L'empresa operadora de la mina és SOMA Komour Isletmeleri AS.

En declaracions a France Press, el miner Oktay Berrin afirmava que "no hi ha seguretat en aquesta mina", ja que "el sindicats no són més que titelles, i l'administració únicament s'ocupa dels diners". El diputat Özgür Özel, del Partit Popular Republicà (CHP), resumia que en els darrers anys s'hi han fet 10 inspeccions de seguretat, que no descobriren un total de 66 infraccions, però sense que se'n derivessin sancions.


Mostra un mapa més gran