dilluns, 2 de març del 2015

Què han votat els electors andorrans?

Un total de 24.512 persones eren cridades a les eleccions generals del Principat d'Andorra. Què han fet?
- 8.427 persones s'han abstingut, votat en blanc o han emès un vot nul.- 5.956 persones votaren la llista de Demòcrates per Andorra (DA).
- 4.452 persones votaren la llista de Liberals d'Andorra.
- 3.785 persones votaren la llista del Partit Socialista+Verds+IC+I.
- 1.888 persones votaren la llista de Socialdemocràcia i Progrés.

El panorama, però, és un xic més complex. Cada elector disposava de dos vots. Un, com a membre de la "circumscripció nacional". El segon, com a membre de la "circumscripció parroquial".

En la circumscripció nacional han resultat electes:
- cinc candidats de Demòcrates d'Andorra: Antoni Martí, Ladislau Baró, Conxita Marsol, Jordi Torres i Sofia Garralla.
- quatre candidats de Liberals d'Andorra: Josep Pintat, Jordi Gallardo, Joan Carles Camp i Ferran Joaquim Costa.
- tres candidats de PS+Verds+IC+I: Pere López Agras, Rosa Gili i Gerard Alis.
- dos candidats de Socialdemocràcia i Progrés: Víctor Naudi i Sílvia Eloïsa Bonet.

En la circumscripció parroquial de Canillo, han estat elegits els dos candidats de Demòcrates per Andorra, Jordi Alcobé i Mònica Bonell.

En la circumscripció parroquial d'Ordino, han estat elegits els dos candidats d'Acció Comunal d'Ordino+Demòcrates per Andorra, Antoni Fillet i Meritxell Mateu.

En la circumscripció parroquial d'Andorra la Vella, han estat elegits els dos candidats de Demòcrates per Andorra-Coalició d'Independents, Jordi Cinca i Maria Rosa Ferrer.

En la circumscripció parroquial d'Escaldes-Engordany, han estat elegits els dos candidats de Demòcrates per Andorra, Miquel Aleix i Vicenç Mateu.

En la circumscripció parroquial d'Encamp, han estat elegits els dos candidats d'Units per al Progrés+Demòcrates per Andorra, Maria Martisella i Carles Enseñat.

En la circumscripció parroquial de la Massana, han estat elegits els tres candidats d'Independents+Liberals d'Andorra, Carles Naudi, Plandolit Balsells i Judith Pallarès.

En la circumscripció parroquial de Sant Julià de Lòria, han estat elegits els dos candidats de Liberals d'Andorra+Unió Laurediana, Josep Majoral i Carine Montaner.