dimarts, 30 d’abril del 2019

La Junta Electoral Central proclama les candidatures a les eleccions europees del 26 de maig després d’haver expurgat els noms de Puigdemont, Comín, Ponsatí i Nair

El BOE publica avui la resolució de la Junta Electoral Central que proclama les candidatures de la circumscripció espanyola del Parlament Europeu. En total, s’havien presentat 39 candidatures. Reclamacions creuades de diferents partits han conduït a la JEC a pronunciar-se contra alguns candidats.
Així queda el llistat proclamat:
- 1. Iniciativa Feminista (I. Fem).
- 2. Coalición por una Europa Solidaria (CEUS). És una coalició formada per EAJ-PNV (País Basc), Geroa Bai (Navarra), CCa-PNC (Illes Canàries), CxG (Galícia), EL PI (Illes Balears), DV (Comunitat Valenciana).
- 3. Partido Socialista Obrero Español (PSOE). De la llista presentada ha estat suprimit el nom de Sami Nair, que hi concorria com a independent, en apreciar la JEC que és “ineligible”. A Catalunya la llista es presenta sota les sigles de PSC-PSOE.
- 4. Alternativa Republica (ALTER).
- 5. Centristas por Europa (CXE). És una coalició formada per CCD, UNIJUS, Lliures i Centrados.
- 6. Ahora Repúblicas. Aquesta coalició es presenta sota noms particulars a Aragó (Agora Republicas-Puyalon), Astúries (Andecha Astur-Agora Repúbliques), Illes Balears (Esquerra Republicana-Ara Repúbliques), Canàries (Ahora Canarias-AR: Alternativa Nacionalista Canaria y Unidad del Pueblo), Catalunya (Esquerra Republicana de Catalunya-Ara Repúbliques), Galícia (Bloque Nacionalista Galego-Agora Repúblicas), Navarra i País Basc (EH Bildu-Orain Errepublikak), i Comunitat Valenciana (Ara Repúbliques-Esquerra Republicana del País Valencià).
- 7. Contigo Somos Democracia (Contigo).
- 8. FE de las JONS, Alternativa Española, La Falange, Democracia Nacional (ADÑ).
- 9. Partido Animalista Contra el Maltrato Animal (PACMA).
- 10. Solidaridad y Autogestión Internacionalista (SAIn).
- 11. Partido Comunista de los Trabajadores de España (PCTE). Es presenta amb denominacions particulars a Astúries (Partíu Comunista de los Trabayaores d’España), Illes Balears (Partit Comunista dels Treballadors d’Espanya), Catalunya (Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya), Galícia (Partido Comunista dos Traballadores da Galiza), País Basc (Euskadiko Langileen Alderdi Komunista) i Comunitat Valenciana (Partit Comunista dels Treballadors d’Espanya).
- 12. Foro de Ciudadanos (FAC).
- 13. Partido Humanista (PH).
- 14. Andalucía Por Sí (AxSÍ).
- 15. Actúa (PACT).
- 16. Compromís per Europa (CPE), coalició formada por Compromís, En Marea, Nueva Canarias, Més per Mallorca, Chunta Aragonesista, Partido Castellano-Tierra Comunera, Coalición Caballas, Coalición por Melilla, Iniciativa del Pueblo Andaluz, Izquierda Andalucista, Verdes de Europa. Utilitza denominacions particulars a Canàries (Nueva Canarias: CPE), Galícia (En Marea: CPE), Ceuta (Coalición Caballas: CPE), Melilla (Coalición por Melilla: CPE).
- 17. Movimiento Independiente Euro Latino (MIEL).
- 18. Izquierda en Positivo (IZQP).
- 19. PCPE-PCPC-PCPA. Es presenta amb noms particulars a Andalusia (Partido Comunista del Pueblo Andaluz), Illes Balears (Partit Comunista dels Pobles d’Espanya), Canàries (Partido Comunista del Pueblo Canario), Catalunya (Partit Comunista del Poble de Catalunya) i Comunitat Valenciana (Partit Comunista dels Pobles d’Espanya).
- 20. Unidas Podemos Cambiar Europa (PODEMOS-IU).
- 21. Por Un Mundo Más Justo (PUM+J).
- 22. Movimiento Corriente Roja (MCR).
- 23. Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía (Cs).
- 24. Lliures per Europa (Junts). Els tres caps de llista han estat vetats per la JEC, a proposta de PP i Cs, sota el pretext que es troben en “rebel·lia judicial”: Carles Puigdemont, Antoni Comín i Clara Ponsatí. Si bé aquesta decisió ha estat recorreguda, Junts els substitueix ara amb els noms de Gonzalo Boye, Xavier Trias i Beatriz Talegon. La candidatura adopta denominació específica a Catalunya (Junts per Catalunya-Lliures per Europa).
- 25. VOX (VOX).
- 26. Igualdad Real (IGRE).
- 27. Pirates de Catalunya-European Pirates (pirates.cat/ep).
- 28. VOLT Europa (VOLT).
- 29. Coalición Verde-Europa Ciudadana (CV-EC). Coalició formada per GM-LV i CS’Verde.
- 30. Partido Popular (PP).
- 31. Recortes Cero-Grupo Verde Europeo (Recortes Cero-LV-GVE).
- 32. Extremeños PREX CREX (CEX-CREX-PREX).