dimarts, 3 de desembre del 2019

Arrenca la XIV Legislatura de les Corts Generals

Les Corts Espanyoles celebren avui la sessió constitutiva del Congrés i del Senat de la XIV Legislatura del present període constitucional (la CIII des de les Corts de Cadis).

El Congrés del Diputats ha arrencat amb una Mesa d'Edat presidida per Agustín Javier Zamarrón (PSOE), com el més gran, i amb Marta Rosique (ERC) i Lucía Muñoz (UP) de secretàries, com les més joves.

Les rondes de votació per a elegir la Mesa han estat les següents:
- en la primera ronda per elegir el President: Meritxell Batet (167), Ana Pastor (91), Macarena Olona (52), en blanc (11), vots nuls (28), absència (1).
- en la segona ronda per elegir President, ha estat escollida Meritxell Batet (PSOE), amb 166 vots; Ana Pastor ha rebut 140, i hi ha hagut 11 vots en blanc i 19 vots nuls.
- en la ronda per escollir els quatre vicepresidents, han estat elegits Alfonso Rodríguez Gómez de Celis (108 vots; PSOE), Ana Pastor (101; PP), Gloria Elizo (77; UP) i Ignacio Gil Lázaro (52; VOX).
- en la ronda per escollir els quatre secretaris, han estat elegits Gerardo Pisarello (91, ECP), Sofía Hernanz (87; PSOE), Javier Sánchez Serna (67, UP) i Adolfo Suárez Illana (67, PP)
- en una ronda suplementària per dirimir la tercera secretaria arran de l'empat entre Sánchez Serna i Suárez Illana: Sánchez Serna (60 vots) i Suárez Illana (58).

El Senat s'ha constituït de la mateixa manera. Les rondes de votacions per elegir la Mesa han estat les següents:
- primera votació per a la Presidència del Senat: Pilar Llop (132), Pío García-Escudero (107), vots en blanc (8) i vots nuls (15).
- segona votació per a la Presidència del Senat: Pilar Llop (130) ha ressultat elegida. García-Escudero ha obtingut 109 vots i hi ha hagut 8 vots en blanc i 16 vots nuls.
- han estat elegits Vicepresidents: Cristina Narbona (PSOE) i Pío García-Escudero (PP).
- han estat elegits Secretaris: Francisco Fajardo (PSOE), Rafael Hernando (PP), Imanol Landa (EAJ-PNV) i Cristina Ayala (PP).