dimecres, 12 de febrer del 2020

Quod barbari non fecerunt SARS-CoV-2 fecit

Si la situació actual del brot de malaltia coronavírica 2019 sembla indicar que s'ha aconseguit restringir el brot a la Xina i que fins i tot en aquell país comença a davallar el ritme de noves infeccions, el cert és que es fa difícil fer un pronòstic sobre el que passarà. Un vaccí específic contra aquest virus podria trigar any i mig, i llavors és possible que el virus hagi esdevingut pandèmic, com els altres quatre coronavirus humans que circulen, però aquest cinquè amb una notable virulència. No seria la fi del món. Però tothom pateix per veure's associat al virus i a la seva dispersió. És en aquest context que s'entenen les baixes d'expositors del Mobile World Congress. Un macroesdeveniment amb gent vinguda de tot el món pot constituir un focus de contagi, i qualsevol sospita seria un daltabaix per organitzadors i expositors. A més, si hi ha baixes significatives d'expositors, la fira perd gràcia.

Així doncs, el MWC, que es feia a Barcelona des del 2006, i que des del 2012 havia patit accions de boicot en forma de vagues del transport, de protestes populistes o fins i tot de reivindicacions nacionalistes, cau ara sota l'amenaça incerta del SARS-CoV-2. Cert és que la setmana passada mateixa el virus es passejà per l'Aeroport de Barcelona. Però fins i tot sense aquest precent, ni sense els dos casos registrats a Espanya, el que ha acabat de fer tancar MWC-2020 ha estat la retirada d'expositors ben emblemàtics.

GSMA ha emès un comunicat significatiu el dia de Santa Eulàlia. Ha recordat la participació del GSMA en l'ecosistema format per indústria, governs, ministeris, polítics, operadors i líders econòmics. La cancel·lació de l'edició del 2020 s'ha fet bo i reconeixement "l'ambient segur i sa de Barcelona i d'Espanya", i s'ha fet per "la preocupació global en relació al brot de coronavirus, la preocupació sobre els viatges i d'altres circumstàncies". El comunicat té paraules de record pels afectats a la Xina i a tot el món. També hi ha un compromís per treballar per la MWC Barcelona 2021.