dimecres, 21 d’octubre del 2009

El moviment de les consultes per la independència: les mocions de Manresa i de Sant Cugat, i la constitució de Girona Decideix

D'acord amb les estatístiques de la Coordinadora 13 de desembre hi ha 81 municipis que han iniciat el procés per realitzar una consulta popular quant a la independència de la nació catalana. La fita dels 100 municipis sembla, doncs, a l'abast.

Paral·lelament, Osona Decideix ja ha enllestit el protocol de la consulta que se celebrarà a la comarca el proper 13 de desembre. Com es va fer a Arenys de Munt (també s'hi repetirà la qüestió), hi podran votar tots els qui presentin documentació d'empadronament en els municipis osonencs. També, com va ser el cas d'Arenys, s'hi podrà votar postalment. El protocol, en canvi, insisteix en mantindre la neutralitat estètica dels col·legis electorals de forma que no s'hi exhibirà "simbologia independentista o unionista".

Continua, mentrestant, el degoteig de mocions municipals que, malgrat les amenaces legals i paral·legals de les institucions espanyoles, congratulen la consulta d'Arenys i esperonen la formació de comissions cíviques per a la realització de referèndums en el propi municipi. Si fins ara la població més gran que n'havia aprovades, era Blanes, cal sumar-hi ara Manresa i Sant Cugat del Vallès.

La constitució de Girona Decideix és un altre signe d'avenç. Aquesta comissió cívica té la intenció d'organitzar una consulta a la ciutat de l'Onyar. Una de les primeres passes serà pressionar per aconseguir una moció favorable en el Ple Municipal.

La vesprada de dissabte dia 24 tindrà lloc a Arenys de Munt una reunió del Consell Plenari de la Consulta sobre la Independència. I l'endemà el moviment de les consultes per la independència serà present en la convocatòria de l'Aplec del Puig, ja que entre els parlaments convidats hi ha el de Carles Móra, batlle d'Arenys de Munt, i el del regidor de la CUP Josep Manel Ximenis.