dimarts, 27 d’octubre del 2009

Millet 2.0 o Garçonada 2009: l’espectre de la Tangentòpolis laietana

Després de l’esclat de la bombolla immobiliària, i l’enfilada resultant de les xifres de desocupació, no hi ha dubte que ens esperen molts i molts sotracs. Cada nou escàndol serà pitjor que l’anterior. I, a més, amb la “corruptocràcia” de portada a tot arreu, la “crisi moral” o “panic moral” serà a l’ordre del dia. Hi ha les il·legalitats registrades en el Codi Penal, i la resta d’infraccions “administratives”, però això cal sumar el fet que en una situació d’estagnació, hi ha moltes formes legals d’apropiació del producte social que generen indignació popular i que fan molt el joc als mitjans de comunicació. Les infraccions legals són, però, especialment punyents, perquè prou generositat tenen les normes actuals amb les grans fortunes com perquè, damunt, suplementin la murriera “acceptada” amb la il·legal.

Des d’aquest Tribunal d’Excepció que és l’Audiencia Nacional de España, la darrera garzona ha culminat en la detenció de primeres espases de la sociovergència: per part del PSOE el batlle, el regidor d’urbanisme i el sots-batlle tercer, a banda d’un ex-diputat; i per part de l’encontorn de Convergència, hi ha en Lluís Prenafeta i en Macià Alavedra; i per la part econòmica hi ha la constructora Proinosa, el grup immobiliari Espais; i per la part administrativa hi ha el director gerent del Comú de Gramenet. Se’ls investiga per “tràfic d’influències, suborn, emblanquiment de diners”.

Una operació molt calculadeta, ens rumiem. Un ajuntament del cinturón rojo i un seguit d’empreses de la crostra convergent. És a dir que hi surten esquitxat els dos partits majoritaris. Potser podrien sortir els portantveus del PSC-PSOE i assenyalar que Alavedra i Prenafeta són noms més “coneguts”. O potser podrien sortir els portantveus de CiU i dir que els detinguts per la part del PSOE són “polítics en actiu”.

Potser la cosa quedarà en una garçonada. Però fins i tot en aquest cas fruirem si condueix a la defenestració (definitiva?) d’aquest psicòpata.

En tot cas, el clima preelectoral s’escalfa. El 2010 hi ha eleccions al Parlament de Catalunya. I el 2011 hi ha eleccions municipals, a les Corts Valencianes i als consells insulars i al Parlament balear. I ja podem albirar un dels “temes estelars”. No, si passar-nos-ho bé, ens ho passarem.

1 comentari:

Rafael del Barco Carreras ha dit...

DETENCIONES 27-10-09, LOS PUJOLISTAS LUIS PRENAFETA Y MACIÁ ALAVEDRA, LOS SOCIALISTAS BARTOLOMÉ MUÑOZ Y MANUEL DOBARCO... Y EL CONSTRUCTOR LUIS CASAMITJANA, ASOCIADO A LA CAIXA DE CATALUÑA DE NARCÍS SERRA...


Rafael del Barco Carreras



Escribía ayer:

Apenas terminado el artículo sobre Millet y Serra con un "...ya escampará...LA CRISIS Y LA ESPECIAL DEMOCRACIA ESPAÑOLA LOS FABRICA A DIARIO..." , bendiciendo el escrito el Juez Garzón ordena detener a dos primeras figuras del PUJOLISMO, Luis Prenafeta y Masiá Alavedra, muy citados en "Barcelona, 30 años de corrupción", en armonía con los SOCIALISTAS, también detenidos, el alcalde de Santa Coloma de Gramanet, Bartolomé Muñoz, hijo del último alcalde franquista, su concejal de urbanismo Manuel Dobarco, y más socialistas...

Si las corrupciones de Alavedra y Prenafeta son muchas, vienen de lejos, y estas detenciones nos prometen más, de entre las demás me llama la atención Luis Casamitjana, presidente del Grupo ESPAIS, por lo cerca que se encuentra de mi personaje central Narcís Serra. Pudiera sucederle como a Artur Mas que si le ha dado un telele, desbarrando con Banca Catalana, por lo de Félix Millet y la Fundación Trías Fargas, con la detención del jefe PRENAFETA con quien se iniciara en grande en el mundo de los “negocios” con quiebra de unos 8.000 millones de aquellas pesetas, debe necesitar sedantes...ver en imágenes de www.lagrancorrupcion.blogspot.com la noticia de 1988...

y así escribía sobre el Fórum Barcelona 2004 el 1 de septiembre pasado:

Pero si la ininteligible promoción del Consorcio para Teléfonica sigue un programa más o menos definido, sus vecinos de enfrente, ESPAIS, PROMOCIONS INMOBILIARIES, relentizan tanto que se diría que su estructura de hormigón “no avanza” a tenor de las tomas censuradas en www.lagrancorrupcion.com, y a pesar de su TAMBIÉN ASOCIACIÓN CON LA CAIXA DE CATALUÑA para la construcción de hoteles de lujo, y que su DIRECTOR GENERAL, RAFAEL GONZÁLEZ TORMO, haya sido GERENTE de la SOCIEDAD MUNICIPAL 22@BARCELONA. En INTERNET se leen acosos inmobiliarios, por ejemplo, a la LIBRERÍA CATALONIA, y en imágenes, su cartel a pie de obra, un reclamo a VENTAS NINJA.

Continuará…

Ese continuará no imaginaba que con detenciones... ¡ya lo creo que continuará!. Precisamente en la sesión del lunes del juicio a la corrupción en la Delegación de Hacienda de Barcelona el tema DIAGONAL MAR, del que tanto saben los ahora detenidos, fue pieza principal.