diumenge, 23 de gener del 2011

Terrassa Decideix, des de 31 col·legis i 45 meses

L'èxit de Terrassa Decideix ha estat garantit per una feina enorme de molts terrassencs i terrassenques, que s'hi han deixat i s'hi deixaran encara durant les properes hores la pell. Parlem de 31 col·legis electorals repartits per tot el municipi i de 45 meses. A la imatge, tenim el primer votant al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany. En el primer torn, de 8h a 14h, voluntaris d'Esplugues de Llobregat han reforçat aquest col·legi. No és la primera sortida d'Esplugues Decideix en aquest particular 'turisme de les consultes', ja que el novembre passat s'hi va ser present també al Vallès, llavors a Rubí. A Terrassa, doncs, avui voten els terrassencs, però també s'ha sabut atreure voluntaris d'altres municipis del Vallès i de l'àrea metropolitana, alguns procedents de Barcelona, on hi ha la propera cita, el 10 d'abril.

L'onada de les consultes no ha arribat tan lluny com hauríem calgut, però sí molt més que no pas haurien volgut els que la volien morta des de fa més de any i mig. I casos com 'Sant Boi Decideix' mostren que encara hi ha corda per a aquest moviment per l'autodeterminació.

Una onada següent, deutora de la primera, la de Solidaritat Catalana per la Independència, arribava avui a València. Fet i fet, no és la primera vegada que hi arriba, al País València. A Vinaròs, s'hi va fer un acte, el passat mes d'octubre, mentre que dos candidats de Solidaritat (ara, diputats), Alfons López Tena i Uriel Bertran, feren parlament en l'Aplec del Puig. Aquesta setmana mateixa, una roda de premsa al CCC Octubre, duia de nou a València, tres dels quatre diputats al Parlament del Principat. L'acte d'avui, al cap i casal, però, tenia un ressò especial. La feina feta durant setmanes per desenes de persones, ha fet arrencar Solidaritat a les comarques del Sud. L'èxit d'avui, doncs, indica que hi haurà molta més feina en les properes setmanes, que ja es distribuirà entre centenars de persones.