dimecres, 27 de juliol del 2011

Un triomf governamental, policial i judicial a major glòria de l'especulació urbanística: el desallotjament de Ca l'Alegre de Dalt, n. 56

Després de l'intent frustrat de desnonament del passat dilluns 20 de juny, els sicaris de la immobiliària, amb uniforme policial o amb acreditació de secretari judicial, han aconseguit el seu objectiu. Han fet fora la família que hi vivia, descendents de qui aixecà la casa. I ho han fet sense soroll, sense imatges de resistència popular, com les que es van viure aquesta mateixa setmana a Barcelona. A Gràcia la cosa ha anat més fina. No és que no hi hagués convocatòria contra l'acció de desnonament, sinó que s'ha practicat el desnonament l'endemà de la convocatòria. A primera hora del matí, sense capacitat per convocar els veïns, el desnonament s'ha produït.

La casa ha quedat buida, doncs. I aquest és el primer senyal per enrunar-la. Com explicaven els advocats de la família és molt probable que el projecte de construcció previst per la immobiliària no tiri endavant. Si no ho fa, és molt difícil que la immobiliària opti per una construcció més modesta, si més no en l'actual clima del sector. Així doncs, en qüestió de setmanes o de mesos, hi podria haver un solar buit, tal com pasa al número 54 del mateix carrer.