dimarts, 28 de febrer del 2012

Jornada de mobilitzacions per l'ensenyament públic

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) convoquen per a demà dimecres una jornada de vaga i mobilitzacions arreu del país, tan als centres universitaris com als d'ensenyament secundari.

L'única resposta que s'ha rebut des de les instàncies que protagonitzen les retallades, la privatització i la mercantilització de l'ensenyament post-obligatori és la repressió, com ha demostrat l'actuació policial (teledirigida des del govern) davant de la concentració pacífica convocada avui en el Departament d'Economia i Coneixement (sic) de la Generalitat del Nord.

La CUP s'ha sumat a la convocatòria. Del seu comunicat, reproduïm els dos paràgrafs més significatius:

Les universitats públiques catalanes han patit, en els darrers mesos, importants retallades del pressupost que reben de la Generalitat de Catalunya, del País Valencià i de les Illes. Dèficit, rendibilitat, captació de capital privat, supressió d'oferta acadèmica, fusió entre universitats, augment taxes universitàries, massificació de les aules, tancament biblioteques, externalització de serveis, reducció de plantilla: tot amb l'excusa de l'austeritat i de la crisi econòmica.

Ara bé, els mateixos responsables polítics que promouen les retallades apareixen vinculats a fundacions privades dedicades a la docència i recerca que reben milions d’euros de subvencions públiques. El màxim responsable al Principat, el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, des del 2006 ha promogut la fundació privada Barcelona Graduate School of Economics (BGSE) i fins el 2010 n'ha sigut el President. BGSE que és un consorci amb participació de la UPF, la UAB, l'Ajuntament de Barcelona i diverses entitats com AXA Seguros, Agbar, Banc Sabadell i Catalunya Caixa, ha rebut, el 2011, de les arques públiques espanyoles 1.000.000 d'euros i de les catalanes 90.000 euros. Retallades mentre s'estan donant diners a la privada? Nosaltres, les classes populars no pagarem la seva estafa!