dijous, 23 de febrer del 2012

Les altres portes giratòries

Amb fina elegància, el govern espanyol fingeix que no té res a veure amb les agressions contra estudiants i treballadors a València que es manifesten aquests dies per l'ensenyament públic. Tot es redueix a un o dos policies dolents. Ells o elles, que són els polis bons obriran, ens diuen, els expedients oportuns. Com que això no s'ho acaba de creure ningú, l'argument següent serà dir-nos que tot es redueix a una delegada del govern dolenta, i que els delegats bons la cessaran oportunament.

Feta aquesta operació, serà el torn dels incontrolats. De fet, elements ultraespanyolistes ja comencen a amenaçar telefònicament a l'IES Lluís Vives. "La feina inacabada a la comissaria l'acabarem nosaltres a fora". Aparentment, l'ultraespanyolisme abraça la causa patriòtica de les retallades socials. Llencen per la borda els discursos populistes del passat mes de maig. Fins i tot, ara ja no els caldrà fer agitació xenòfoba per connectar amb les masses populars. L'única connexió que volen aquests grups és la connexió és amb les fonts de finançament. Sospiten que els qui s'enriqueixen amb les privatitzacions/retallades els finançaran després les operacions parapolicials contra els qui denunciin aquest enriquiment.

Les xarxes socials van plenes d'imatges de policies que expressen simpaties per l'extrema dreta. I ara, l'extrema dreta demostra, com sempre, la simpatia que té per fer de gos de l'amo.