dimecres, 28 de novembre del 2012

Comença una tancada a l'Hospital de Sant Pau contra les retallades i la precarització laboral

Demà dijous 29, a les 8h, començarà un tancament indefinit en el vestíbul principal de l'Hospital de Sant Pau, a Barcelona. El Comitè d'Empresa de l'Hospital de Sant Pau respon així a la decisió de la direcció de l'Hospital de no pagar la catorzena paga de l'any a les treballadores (la qual cosa suposa una retallada salarial anual del 7%). A més, plana la incertesa sobre si el cobrament de la dotzena paga (la del mes de novembre) s'efectuarà el dia 30. Aquesta retallada salarial té l'empara de les mesures aprovades pel govern Rajoy, i s'aplicarà pràcticament a tot el sector públic.

La decisió del tancament, però, també s'ha pres davant de les mobilitzacions dels treballadors de la salut a Madrid, que protesten contra l'extensió de la privatització de la sanitat pública. El tancament, doncs, vol denunciar alhora la precarització de les condicions laborals i la retallada de serveis a la població. Així, s'han adreçat a assemblees de barri, plataformes de lluita i sindicats per estendre els tancaments a altres centres sanitaris i de treball.

D'altra banda, per anit mateix, la Plataforma Crida ha convocat tancades en centres educatius de tot Mallorca, per protestar contra les polítiques del govern Bauçà, tant pel que fa a les retallades en ensenyament com als atacs contra la normalització lingüística.