divendres, 7 de setembre del 2007

US Soccer demana que es pugui jugar el Catalunya-Estats Units el 14 d'octubre

La decisió de la Federació Espanyola de Futbol de vetar el partit Catalunya-EUA amb el pretext que el 14 d'octubre entra dins les dates reservades pels partits oficials i semi-oficials de les seleccions estatals, té en realitat una motivació clarament política. Bé, és clar que també el partit en qüestió té una motivació política... faltaria menys. Però és que hi ha alguns que amb les motivacions polítiques coarten la llibertat d'altres... I la coarten perquè hi tenen dret i volen continuar tenint-ne.

Bé, en tot cas, el vet ha servit perquè US Soccer, la federació nord-americana de futbol associat, vegi com van les coses. El problema és que el partit s'havia arranjat fa més de tres mesos, i que s'han venut els drets d'emissió. La credibilitat d'US Soccer també és en joc. Vilaweb publica avui que el president d'US Soccer, Dan Flynn ha demanat que la Federació Espanyola reconsideri la decisió.

Recordem que el partit és amistós, que la Federació Catalana s'ha compromès a convocar únicament els descartats per l'equip espanyol. I tot i amb tot, el govern ultranacionalista de Zapatero-de la Vega commina a la Federació Espanyola a que faci respectar la llei (quina llei?). És evidentíssim que l'impuls del vet del Catalunya-EUA prové de la Moncloa. La mateixa Moncloa que ja va abandonar als nord-americans en mig l'empresa (altrament inútilment suïcida) d'Irak. Esperem que la CIA en prengui nota.