divendres, 19 de febrer del 2010

ILP Televisió sense Fronteres: 400.000 signatures i tres mesos de pròrroga

Fa unes setmanes hi havia una certa por de si, amb 300.000 signatures recollides, hom no faria tard per a la ILP Televisió sense Fronteres. Hi havia de termini fins el 24 de març, però òbviament calia tallar el termini de recollida unes setmanes abans per poder fer-ne recomptes i revisions. La crida que feia l'organització per rebre els plecs de signatures ha tingut ressò i en qüestió de setmanes s'han sumat 100.000 signatures més, de forma que ara ja es depassa la xifra de 400.000 signatures.

El termini s'esgotava, de totes formes. No obstant això, ha prosperat una reclamació feta quant als problemes burocràtics que van endarrerir l'inici de recollida de signatures. Així, el termini s'ha ampliat fins el 24 de juny, Diada de Sant Joan.

Així doncs, hi haurà temps el 28 de febrer i el 25 d'abril per recollir signatures, tal com ja es va fer el 13 de desembre. De fet, fins el mes de maig, la campanya continuarà en marxa, especialment a Navarra i a Galícia. La introducció de la televisió digital terrestre (TDT) mostra com la qüestió de la difusió dels canals públics en llengües no-castellanes a l'estat espanyol dista molt d'haver-se resolt. Casos com la tallada de les emissions d'Andorra Televisió a l'Alt Urgell mostren fins quin punt les "fronteres" televisives poden tindre una realitat més divisòria en l'actual etapa que no en l'era de la televisió "analògica".

1 comentari:

Anònim ha dit...

Qui encara no ho ha fet, que signi!