dimecres, 22 de setembre del 2010

El Parlament Balear planta cara a l’enèssim gest d’austeritat del govern Zapatero

El govern espanyol ha de treure calers d’on sigui per tal de pagar els interessos exigits pels seus creditors. Les tisorades corresponents es fan sempre amb un estil demagògic i confrontador. Ara, per exemple, quan el ministre de Foment, Pepín Blanco, diu de retallar les subvencions al transport aeri per als residents a les illes Balears i Pitiüses, la retallada es presenta com un gest contra un ‘privilegi’.

En l’actualitat, hi ha una subvenció del 50% en el transport aeri, la qual cosa pal·lia la despesa que mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs han de fer en els seus trànsits d’anada i tornada al continent. Aquestes mesures formen part del principi d’insularitat, consagrat a aquella constitució espanyola, que darrerament únicament s’addueix per justificar les vexacions que pateixen, de tant en tant, els balears que no parlen la ‘lengua del imperio’.

El govern Antich ha provat de negociar amb el ministre Blanco, però dilluns el primer declarava que la posició de l’administració espanyola era forta. Com a resposta, el Parlament Balear va aprovar ahir dues proposicions no de llei per unanimitat. El Parlament exigeix al govern espanyol de mantindre les subvencions.

És clar que, fent matemàtiques, hom podria arribar a la conclusió que si es resolgués la qüestió del dèficit fiscal (23,1% el 2005) i la qüestió de la dependència política envers Madrid...