dissabte, 6 de març del 2010

Tret de sortida a Esplugues Decideix

El Casal Robert Brillas ha acollit aquest migdia l'Assemblea de Presentació d'Esplugues Decideix. Fa unes setmanes ja s'ha constituït la Plataforma Esplugues Decideix, però avui era un dia fonamental per decidir si decidíem. I la resposta és afirmativa. Esplugues Decideix ha pres l'acord de tirar endavant una consulta sobre la independència nacional per al diumenge 20 de juny.

Parlem, doncs, de tres mesos i mig de feina per davant. Al mig centenar de voluntaris, caldrà sumar-ne molts més. A través del blog Esplugues Decideix podreu adherir-vos per participar en les meses de votació, en els actes de difusió, i en totes les altres tasques.

L'Assemblea també ha servit per veure l'estructuració en comissions. La Junta de la Plataforma Esplugues Decideix tirarà endavant una Comissió d'Organització i Coordinació, en estret contacte amb la Coordinadora de consultes del Baix Llobregat.

La Comissió d'Organització i Coordinació serà integrada pels responsables de cadascuna de les comissions sectorials:
- Comissió de voluntariat i mobilització: coordinarà i mobilitzarà els voluntaris d'Esplugues Decideix (inclosos els que es faran càrrec de les meses electorals).
- Comissió de logística: es farà càrrec del suport a l'organització d'actes, debats, de les tasques informatives, i del material necessari per al 20 de juny.
- Comissió de tresoreria: farà la gestió del pressupost i la cerca de finançament.
- Comissió de seguretat: garantirà el bon funcionament de la campanya de participació i de la jornada de votació.
- Comissió de comunicació: es farà càrrec del contacte amb els mitjans de comunicació i de difondre informacions.
- Comissió d'informàtica: es farà càrrec dels sistemes de comunicació que permetran la realització de la consulta.
- Comissió de participació: es farà càrrec de les eines i processos que estimulin la participació en la consulta.

Així doncs, cadascú podrà col·laborar en:
- formar part de l'equip de treball d'alguna comissió: n'hi haurà prou de posar-vos en contacte amb Esplugues Decideix i dir en quines comissions voleu participar.
- formar part de la llista de voluntaris i voluntàries per col·laborar en les diferents accions i actes que es duguin a terme fins al dia del referèndum, especialment des de final de maig.
- formar part de les diferents meses electorals en el dia del referèndum.
- fent-hi alguna aportació econòmica.