diumenge, 14 de març del 2010

Vallvidrera: la reivindicació d'un municipi propi aplega 864 vots

Són coneguts els vincles entre Vallvidrera i Esplugues. Però què passaria si Vallvidrera fos part del municipi d'Esplugues? Absurd? Però Vallvidrera fa part del municipi de Barcelona i, concretament, del districte de Sarrià-Sant Gervasi. Per als veïns de Vallvidrera, Barcelona, Sarrià o Sant Gervasi no són pas topònims propers. En tot cas, però, el moviment veïnal de Vallvidrera es considera abandonat per les autoritats del municipi i del districte. Per això, els veïns de Vallvidrera celebraven aquest dissabte una consulta sobre la constitució d'un municipi independent, segregat de Barcelona.

El cens de Vallvidrera és de 2.500 veïns majors d'edat. Un total de 871, vora un 36%, va participar en la consulta. I d'aquestos, la immensa majoria, uns 864, van votar que sí.

És un sí que té, naturalment, una doble cara. D'una banda hi ha qui considera realment que Vallvidrera requereix una independència municipal (o, si més no, un estatus diferenciat en el marc del municipi de Barcelona, bé com a districte propi o amb una altra solució). De l'altra, hi ha qui considera que únicament amb aquesta reivindicació, l'Ajuntament de Barcelona els farà cas. Gens paradoxalment, bona part de les reivindicacions tenen a veure amb el transport públic i amb les connexions de Vallvidrera amb Barcelona. I quan des del Districte de Sarrià-Sant Gervasi s'enumeren les "inversions milionàries" fetes a Vallvidrera, els veïns responen que no eren les inversions que necessitaven els veïns.