dissabte, 24 de juliol del 2010

L'Aplec dels Ports 2010 consulta sobre l'adscripció administrativa de la comarca

El motiu de la creació de 'Els Ports del Moviment' fou el tancament del repetidor de Morella, gràcies al qual arribaven les emissions de TV3 a gran part dels Ports. La voluntat de 'Els Ports en Moviment' va, naturalment, més enllà.

Signe d'això és la Consulta Popular que ha organitzat aquesta plataforma en el marc de l'Aplec dels Ports 2010.

La qüestió de la consulta és la següent: "Penseu que les perspectives de futur comarcals millorarien si els Ports s'integrara en una altra comunitat autònoma?".

Tot un gest de protesta contra l'abandonament patit de mans de Diputació Provincial (de Castelló) i de la Generalitat (Valenciana). Però també és una protesta contra les fronteres provincials i autonòmiques que condemnen els Ports a una situació de perifèria.

La consulta comptarà amb dues urnes, i es podrà votar entre dissabte i diumenge, al mercat alternatiu de l'Aplec, a Vilafranca.

En la primera urna podran votar els veïns majors de 16 anys dels municipis dels Ports.

En la segona urna, hi votaran els aplequers de fora de la comarca.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Pot semblar poca cosa, però realment és un pas molt important. A veure quina serà, finalment, la participació i el resultat. Si són favorables, hi haurà teca a anallitzar!

DL ha dit...

La participació haurà rondat el 6%, amb un total de 300 vots. La majoria d'aquests 300 vots (253) deien que "sí", 34 deien, més escèptics, que "no", i va haver 13 vots en blanc. Jo crec que si s'hagués organitzat una consulta sobre la independència hi hagués hagut més participació. Llàstima.