dissabte, 18 d’abril del 2009

Foto: Obama funda la Cinquena Internacional


Què hi fa en Barack des d'aquesta tribuna? Que vol dir aquest "5"? Les lletres sense les ulleres no les guipo. Al darrera, qui hi ha? No és en Lula, dirigent del Partit dels Treballadors? I aquell altre, no és Evo Morales, dirigent del Moviment al Socialisme? Què diu en Barack? No sé què de Cuba i un apropament! I els aplaudiments d'Hugo Chávez? "5", què vol dir aquest "Cinc"?

Hi ha una determinada esquerra encaterinada amb Hugo Chávez. I, a jutjar per les fotografies de Trinidad, Hugo Chávez està encaterinat amb Barack Obama. Es complirà la propietat transitiva de l'encaterinament? No ho sabem. L'altre dia 15, els del Tea Party Movement anaven amb pancartes que acusaven Obama de "socialista". Aclarim que els del Tea Party Movement consideren Sarkozy i no Chávez com el capdavanter mundial del moviment socialista.

Hi ha trotskistes com l'Alan Woods que tenen molt de carinyo per Chávez. En una ocasió Chávez els va dir que ell ho era de trotskista, "per la revolució permanent". És ben sabut que els trotskistes anomenen les seves organitzacions internacionals com a Quarta Internacional. La Primera seria la de Marx i Bakunin. La Segona seria la de Kautsky i Bernstein. La Tercera la de Lenin. I la Cinquena? Si fossim del Tea Party Movement i estiguessim convençuts com ells que Obama és fill en realitat d'un escriptor comunista heterodox, tremolaríem.