dissabte, 4 d’abril del 2009

Un mapamundi de 700 nacions

Cansats del vostre mapamundi d'estats? Amb bones raons, si pertanyeu a una nació sense. I, encara més, quan, de ben segur, no el tindreu actualitzat. Potser encara surt la Unió Soviètica i us en fa cosa prescindir-hi? Que ja no surt la Unió Soviètica, i que teniu Alemanya i el Iemen reunificats? Molt bé, però heu comptat si surten o no surten Montenegro o Kosovo. I, en tot cas, encara que surti Kosovo, és probable que no surtin ni Abjàsia ni Ossètia del Sud. I és que, a hores d'ara, de mapamundis d'estats no gasten el mateix a Perpinyà (l'estat francès reconeix Kosovo) que a Girona (l'estat espanyol no reconeix Kosovo), ni a Managua (on sí surten Abjàsia i Ossètia del Sud, però no Kosovo) que a Xicago (on surt Kosovo però no Abjàsia).

No us hi escarrasseu, que encara que en compreu un mapamundi d'estats actualitzat segons els criteris de Nacions Unides, d'aquí a quatre dies haureu de retocar Palestina.

Per això mateix, resulta molt més pràctic un mapamundi de nacions, tal com el que ens ofereixen des d'Eurominority.

3 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

un dia o altre. (optimista)

Jesús M. Tibau ha dit...

T'informo que avui he inclòs aquest post a la secció Blogs degustació.

DL ha dit...

Moltes gràcies per la inclusió. Quant a l'optimisme de l'un dia o altre, referit a Palestina, he de dir que no és tal optimisme. Al capdavall, avui mateix qui fa un mapamundi té uns problemes en aquella zona. L'Estat d'Israel mai no ha fet el pas decisiu d'annexionar-se Cisjordània (Judea-Samaria) o la Franja de Gaza, ni tan sols els Alts del Golan. D'aquesta forma, els mapes no poden assenyalar aquests territoris com a territoris israelians. Naturalment parlem de territoris molt petits, gairebé insignificants. En tot cas l'important és que el mapa de les 700 nacions és discutible, és clar, però el mapa dels 200-201-202-203 estats també ho és.