dijous, 2 de juliol del 2009

De dijous a dissabte: 72 hores de coll per assentar els michelettistes al poder a Hondures

L'Organització d'Estats Americans ha establert un període de 72 hores per a la renúncia del govern colpista de Micheletti a Hondures. D'altra banda des de les Nacions Unides i la Unió Europea hom impulsa una campanya d'aïllament internacional al govern hondureny. A la pràctica, això vol dir que els despatxos accepten finalment el fet d'armes i la presidència de Micheletti, malgrat que durant els propers mesos vulguin mantenir el reconeixement de Zelaya com a president constitucional.

L'antipresident Micheletti ja ha aprofitat aquest respir per imposar per suspendre els drets civils a Hondures, a través del Congrés Nacional que el va elegir. Amb la mobilització militar, d'altra banda rengles de reservistes s'integren a la disciplina de l'exèrcit, on seran més ben controlats.

En acceptar Zelaya l'ajornament del seu retorn durant 72 hores (de dijous a dissabte) prepara el terreny per no retornar-hi.

En els carrers hi ha manifestacions i mobilitzacions. I en els carrers hi ha desplegades les forces armades i la policia antidisturbis. La radicalització dels michelettistes és assegurada, i la repressió anirà en creixement. Els despatxos internacionals ja han abdicat en els carrers. Si més no, fins a dissabte.