dimarts, 28 de juliol del 2009

No se'ls pot felicitar mai, al PP

En el darrer número de Lluita, el 267, Maria Conca contrastava, amb motiu dels actes del passat 18-19 d'abril del 2009, de commemoració del 70è aniversari de l'inici de la repressió franquista, l'atitud dels consistoris municipals de Paterna i de València. Tots dos governats pel PP, sí, però assenyalava Maria Conca que el consistori del PP de Paterna havia finalment inaugurat un monolit d'homenatge (disseny de Toni Miró) als lluitadors i a les víctimes antifranquistes com no ho havia fet, temps enrera, el PSOE.

Tot s'ha de posar en perspectiva. Trenta anys abans, en arribar el PSOE al govern municipal de Paterna, s'hi van fer modificacions en el nomenclàtor. Entre els noms introduïts hi havia l'Avinguda del País Valencià.

Ara, trenta anys després, el PP de Paterna vol canviar el nom de l'Avinguda. Argueix que el nom de País Valencià no és estatutari.

No se'ls pot felicitar mai. Ni al PP ni al PSOE. Quan fan una cosa bona, per comptes de felicitar-los, hauríem de, simplement, descomptar-los un greuge de la llarga llista. Algú dirà que els noms són noms i res més que noms i per què aprofita dir-ne un o dir-ne un altre. Potser té raó. Però el PP no pensa el mateix. El PP sí sap la importància dels noms.