dilluns, 27 de juliol del 2009

El cotxe oficial de la ministra federal de Sanitat Ulla Schmidt

Sembla una nova versió de l'acudit. La ministra de Sanitat del govern federal alemany de coalició, Ulla Schmidt (SPD), es troba aquests dies de vacances als Poblets (Marina Alta) amb el seu fill de 15 anys. Fins ací res no hauria de ser notícia. La notícia comença quan li pispen el cotxe. Però això no passaria d'un breu en el Bild, tot anunciant els perills mortífers d'estiuejar en el litoral mediterrani. La cosa és complica quan es tractava d'un cotxe oficial (Dienstwagen). Tot en va ple.

L'oportunitat política del fet és extraordinària. Perquè, a Alemanya, com a tot arreu, la sanitat pública és el blanc favorit dels contrareformistes, els mateixos que ara titllen Obama de reencarnació de Pol Pot per proposar un sistema de pagament únic als Estats Units que, segons diuen els crítics, conduiria a un socialisme euro-canandenc, al racionament de la salut, i bla, bla, bla. Schmidt els ho ha posat fàcil. A més, i ja que hi som, hom aprofita per carregar contra l'SPD. L'SPD, tot i que és al govern, ha esmolat les eines verbals en els darrers mesos, amb campanyes electorals i pre-campanyes.

A més, el cotxe, no era assegurat.

Schmidt ha insistit que, fet i fet, la seva estada a la regió de Dénia no deixava de ser oficial, car tenia previst trobar-se amb la nodrida colònia alemanya (permanent i estival).

Una vegada consultada la ideologia de la ministra, el PP valencià s'ha fregat les mans. Perquè hi podia carregar amb tranquil·litat.

Fonts properes a Schmidt han sospitat, fins i tot, d'una trampa.

Els lladres de cotxes de la Marina, com els de les altres comarques litorals, són, com ja se sap, agents a temps parcial del Mossad, l'Okhrana, la CIA i el KGB(refundat). No tenen altra feina a fer que robar cotxes oficials de ministres per deixar-los quedar malament.

Ja tenim la serp estivalenca, i encara no som a l'agost.

La premsa alemanya, després de carregar amb la ministra, adverteix, com si d'una maledicció bíblica es tractés, dels perills inherents al clima subtropical de la Mediterrània, que afecta l'enteniment i la propietat automobiliària.

És clar que el govern autonòmic valencià no té traspassada les funcions de policia. Aquestes funcions són encara en mans del delegat i dels sotsdelegats de govern. I aquests són homes del PSOE. Ricardo Peralta, sorneguer, diu "si la ministra en els seus viatges privats utilitzés cotxe privat, no li haurien robat el cotxe oficial". Au va, home, Peralta. Llavors li haurien robat el cotxe privat! El que hauria d'haver fet la ministra Schmidt, és haver vingut en patinet. Amb l'exercici ens estalviaríem una mà de factures que carregar a la sanitat pública!!!