dijous, 14 de gener del 2010

Barcelona-Pirineus 2022: la ciutat de l’espectacle i embolica que fa fort


És amb una creixent al·lèrgia a la neu (foto), que llegim informacions relatives a l’organització d’una Olimpiada d’Hivern a Barcelona.

Si fossim amics del moviment olímpic, si de cas, suggeriríem que fos Andorra la seu d’uns jocs d’hivern. I qui diu Andorra, diu Ribagorça, Pallars o Cerdanya. I qui diu Pirineu, diu Sistema Ibèric o Sistema Bètic. Cadascú se sabrà les possibilitats. Andorra és la que té més potencial, però no l’única.

Per això cal qualificar directament de bomborinada, la pensada (?) de l’equip municipal bipartit de Barcelona de muntar una candidatura “Barcelona-Pirineus” per als Jocs Olímpics d’Hivern del 2022. Barcelona tindria un paper, sens dubte, en un Jocs organitzats a Andorra. Però “Barcelona-Pirineus” és una estupidesa sublim. Si no és que les instal·lacions de neu artificial han avançat una barbaritat i hom pot fer eslàloms tot baixant de la Font del Gat.

La CUP de Barcelona ha aprofitat l’avinentesa per posar el dit a la nafra d’aquesta política de grans esdeveniments. En un comunicat afirmaven que:
- el projecte de la candidatura Barcelona-Pirineus implicaria una nova ofensiva urbanística de foment de l’especulació, en perjudici de la cohesió i teixit social dels barris i viles del municipi.
- un objectiu de la candidatura (si reeixí) seria merament el de reclam turístic, i desviaria fons necessaris per a qüestions realment urgents.
- un altre objectiu de la candidatura és el purament electoralístic, bo i quan el PSOE fa cara a les eleccions municipals del 2011 amb uns pronòstics ben magres.
- la CUP fa una crida a prioritzar les polítiques en matèria d’habitatge, escoles bressol, transport públic, persones dependents, gent gran o integració social.