dimecres, 6 de gener del 2010

Concentració davant del Consolat de Dinamarca a Barcelona (6 de gener, a les 19h; Rambla de Catalunya, 45, 4-2, cantó Consell de Cent)

Dues persones entren a una celebració a on no han estat invitades.

Han entrat aprofitant la distracció de les que controlen l’entrada,
NO enganyen a ningú.
NO roben res.
NO agredeixen a ningú.
NO amenacen, NO insulten, NO provoquen escàndol..., bé, potser això sí.

Simplement despleguen dues petites pancartes sobre un problema que ens afecta a tots, i a on insten a deixar-se de paraules i actuar. Evidentment NO eren benvingudes.

En una situació normal haurien estat convidades a marxar del lloc i, expulsats si oposaven resistència, denunciades si provocaven aldarulls, multades si el cas era prou greu.

Fins avui porten en presó 16 dies, juntament amb altres dues persones que els van ajudar a entrar. Malgrat que tota la informació de com van fer-ho ha estat lliurada a la policia per l’organització Greenpeace.


Aquest és el text de les mobilitzacions que la Xarxa Catalana d'Acció pel Clima fa en solidaritat amb els activistes de Greenpeace que resten en detenció preventiva per part de les autoritats daneses arran de les protestes de la Cimera de Copenhague.

Ens recorden que l’Article 9 de la Declaració Universal de Drets Humans diu: “Ningú no serà detingut, pres o desterrat arbitràriament.

El cas denunciat ens recorda com, en nom de la seguretat, hem de patir més i més retallades de llibertats. I és claríssim que el terrorisme d'arrel islàmica és tan sols l'excusa. Sense aquesta excusa, ho haurien tingut difícil per blindar la cimera de Copenhague com la van blindar. I sense aquesta excusa, no haurien pogut sotmetre els detinguts a interrogatoris vexatoris. I sense aquesta excusa, les autoritats daneses no haurien pogut llençar difamacions sobre la dissidència ecologista. Es vulnera l'article 9 amb una detenció arbitrària. I es vulnera també alguns acords en el marc europeu (Consell d'Europa, Unió Europea) sobre la no-discriminació per motius de nacionalitat.

I mentrestant la policialització i judicialització del debat polític, social i ecològic continua, per l'altra banda, les "autoritats mundials" deixen fer i deixen passar en la qüestió del canvi climàtic. En aquest àmbit sí que defensen la llibertat desenfrenada per acabar tots plegats en el desastre.

1 comentari:

DL ha dit...

Finalment, fa unes hores, les autoritats daneses han deixat en llibertat els quatre detinguts, després de tres setmanes de detenció (les dues primeres, en incomunicació).