divendres, 21 de maig del 2021

Pere Aragonès, investit president per majoria absoluta de 74 diputats

Per segona vegada en la present legislatura, la president del Parlament, Laura Borràs ha convocat un ple d’investidura amb el mateix candidat de la primera, Pere Aragonès. En aquesta ocasió Aragonès sí ha aconseguit la investidura, amb el suport de 74 diputats, és a dir, més enllà de la majoria absoluta que es requereix en la primera votació.

El ple d’investidura arrencava el divendres dia 20, amb la intervenció de Pere Aragonès. Encara a dijous, intervingueren en el debat Salvador Illa (PSC-Units) i Albert Batet (JxCat). L’endemà fou el torn d’Ignacio Garriga (Vox), Dolors Sabater i Carles Riera (CUP), Jéssica Albiach (Comuns), Carlos Carrizosa (Cs), Alejandro Fernández (PPC), Marta Vilalta i Josep Maria Jové (ERC).

En la votació tres diputats han fet delegació de vot: Lluís Puig (JxCat), Elena Díaz (PSC-Units) i Ruben Wagensberg (ERC). Els diputats d’ERC, Junts i CUP han votat a favor de la investidura (74 diputats), i la resta ho han fet en contra (61 diputats).

Laura Borràs ha comunicat telemàticament al rei Felip VI la investidura d’Aragonès perquè procedeixi al nomenament. És previst que Aragonès prengui possessió del càrrec en els propers 5 dies, i que anunciï un govern de 14 consellers, 7 d’ERC i 7 de Junts. Aragonès, de 38 anys, és el primer President de la Generalitat nascut després de la Constitució del 1978 i de l'Estatut del 1980.