dissabte, 24 d’abril del 2010

Mai tants no havien pogut votar SÍ (o No, o en blanc) a la independència

En pocs minuts, Esparreguera oferirà resultats de la Consulta del 24 d'abril sobre la independència de la Nació Catalana. Comptant el vot anticipat (realitzat en diverses sessions des de l'11 d'abril al 23) i el dels sis centres electorals d'avui dissabte, hi ha votat un 15,8% dels empadronats.

Més enllà dels valors de participació, unes 18.142 persones han tingut l'oportunitat de votar quelcom que semblava que no es podia votar. S'han dissipat dubtes que existien no fa ni tan sols dos mesos quant a la viabilitat de la consulta a Esparreguera.

No cal dir l'atenció, des d'Esplugues, és per a Sant Just Desvern. L'epopeia de Sant Just Decideix arriba demà al punt àlgid. Els santjustencs que no han fet ús del vot anticipat, podran expressar el seu vot a l'Ateneu.

De forma més general, no hi ha dubte que Girona, Reus, Lleida o Manresa centren bona part de l'interès general.

El 25 d'abril serà la jornada on més persones tindran la possibilitat de participar en aquest Referèndum sobre la Independència. Molts més que els que ho van fer el 13 de setembre, a Arenys de Munt, força més dels que ho feren el 28 de febrer, i més que els que ho feren el 13 de desembre. La xifra de convocats no serà superada, probablement, fins el 10 d'abril del 2011, a Barcelona.

Mentrestant, els venedors de fum volen cridar l'atenció i xifren el futur en tribunals forasters o en parlaments de pa sucat amb oli.

Però és a Esparreguera i a Sant Just, a Ulldecona o a Alcanar, a la manifestació d'avui a València, o en totes les altres mostres diverses de reivindicació i autoorganització popular on hi ha el futur. Això, certament, no és pas tranquilitzador quant al futur. No és pas una consigna, sinó una constatació.