diumenge, 25 d’abril del 2010

Sant Just vota a l'Ateneu fins a les 20.00h sobre la independència nacional

El moviment de les consultes sobre la independència de la Nació Catalana va entrar en la nostra subcomarca el 13 de desembre, al Papiol. El 28 de febrer arribava a Molins de Rei. Ara fa un salt damunt de Sant Feliu (on la consulta es prepara per al 20 de juny) per prendre peu a Sant Just Desvern. En la imatge veieu la Sala de Votacions, on sis taules i dotze urnes esperen recollir l'expressió dels santjustencs sobre la independència nacional. Els pals a les rodes han impedit de constituir més col·legis electorals, però hom confia que la cohesió de tots els barris i sectors de Sant Just farà per pal·liar aquesta mancança. El vot anticipat (inclòs el vot a domicili) també hi ha contribuït favorablement., "
Però no és Sant Just Desvern l'únic municipi a celebrar el referèndum sobre la independència aquest diumenge 25 d'abril. Un total de 180 municipis, amb un cens de vora 1 milió de persones, i que inclou ciutats com Girona, Lleida, Manresa, Reus o Figueres, participen en aquesta "quarta onada" de les consultes, que s'obria ahir a Esparreguera. A banda d'Esparreguera i de Sant Just, també hi ha consultes a Collbató, Corbera de Llobregat, Martorell, Pallejà i la Palma de Cervelló. En total, doncs, un 90.000 baix-llobregatins podran dir-hi la seva.

Avui és el gran dia de Sant Just Decideix. Però no és pas el darrer dia. Com indicava Roger Consul en declaracions al setmanari 30º, "La plataforma Sant Just Decideix continuarà treballant per fomentar la participació i que la gent doni la seva opinió sobre la independència".