diumenge, 30 de maig del 2010

Darrer diumenge de maig del 2010

Tornem de l'Aplec de Paret Delgada, amb el sarró ple de reflexions i sentiments de la gent del Camp de Tarragona. La Selva, Reus, les Borges, el Pla del Penedès, ja han participat en aquesta consulta sobre la independència de la nació catalana, que és, com diu en Pere Borràs, una consulta (i no unes consultes) en la qual es fa una qüestió a tot un poble. És per això que a Esplugues de Llobregat s'ha de fer i es farà aquesta consulta.

Avui també ha estat jornada central a Sabadell. Les xifres són espectaculars: 1.000 voluntaris i un pressupost de 50.000 €, llaurat a través de donatius (donatius d'hores i de diners) de gent de Sabadell i de fora de Sabadell. Avui és la sisena onada de la consulta sobre la independència, i ho és perquè cal comptar-hi la d'Arenys de Munt i la de la Sentiu de Sió. I és una sisena onada que s'ha fet sobre un cens de 170.000 persones. Les xifres de participació, de més del 12%, són considerables si atenem la feinada que suposa arribar, com s'ha fet, a la majoria dels sabadellencs majors de 16 anys amb dret de participar-hi. Gestionar 39 punts de votacions és, sens dubte, una tasca hercúlia. Però a la Plataforma per a l'Autodeterminació a Sabadell hi ha poques coses impossibles, com demostra el fet que hagin aconseguit tirar endavant una moció a l'Ajuntament de suport a aquesta convocatòria. La sang freda d'ajornar la consulta del 25 d'abril (data inicialment prevista) al 30 de maig diu molt dels organitzadors. A tots els que hi han participat, hagin votat SÍ, NO o en BLANC, cal felicitar-los.

A Esplugues de Llobregat, mentrestant, aquest cap de setmana s'ha recollit més vot anticipat que cap dels altres anteriors. La consulta avui ha caminat per Collserola, juntament amb la Caminada Popular. I ha estat al costat del petit comerç de Can Vidalet, en la Fira.

Cornellà de Llobregat pren avui la bandera del lideratge del moviment de la consulta de mans dels sabadellencs. El 20 de juny Cornellà serà, sens dubte, la capital de l'autodeterminació. Li faran companyia Sant Boi i Sant Feliu, i també Esplugues, és clar.