diumenge, 2 de maig del 2010

A quatre setmanes del 30-M: la cinquena onada de les consultes sobre la independència

Aquesta setmana es presentava la Plataforma per l'Autodeterminació de Sabadell. Però ja fa molts mesos que treballa. Fet i fet es va crear directament arran de la primera onada de les consultes sobre la independència, la protagonitzada per Arenys de Munt el 13 de setembre. Quan es van fixar les dates de les tres onades següents, les de 12-13 de desembre, 28 de febrer i 24-25 d'abril, Sabadell s'havia anotat, provisionalment, en la tercera. L'Acte d'Estat del passat 3 de març, va servir també d'impuls a la Plataforma. Setmanes després, la Plataforma, per tal de garantir una bona difusió de la convocatòria, va estimar-se més traslladar la Consulta del 25 d'abril al 30 de maig. El mes addicional serveix per aplegar més voluntaris, per trobar més complicitats i, en general, per atorgar més possibilitats a tots els sabadellencs de participar-hi.

L'onada de Sabadell mereix, doncs, la denominació de cinquena onada. Batrà el rècord de població d'un municipi que fa la consulta (que ara té Lleida després d'haver-lo arrabassat a Sant Cugat del Vallès). Parlem de 200.000 veïns, repartits entre àrees urbanes i entitats de població.

El 30 de maig, serà doncs el Dia de Sabadell. Llavors quedaran tres setmanes per l'onada següent, la sisena. El 20 de juny, Sant Boi, Cornellà, Sant Feliu o Esplugues preparen la Consulta.