dissabte, 28 d’agost del 2010

La precandidatura de Laia Herrera Guardiola al Parlament de la Ciutadella

Laia Herrera (*Barcelona, 1984) anunciava fa un parell de dies la seva candidatura a les eleccions primàries de Solidaritat Catalana per la Independència (SCI) per la circumscripció de Barcelona.

Herrera va ingressar en les JERC i en ERC als 18 anys. Participà en l’elaboració del Pla de Dones de les JERC i en l’Assemblea Nacional de Dones. Adscrita al “feminisme de la diferència”, Herrera declara la seva admiració pel feminisme socialista de començament del segle XX i, particularment, per Alexandra Kollontai. En l’actualitat, Herrera treballa com a tècnica en l’Institut Català de Dones.

Activa en el moviment veïnal de Sants, participà en “l’Assemblea Cívica per un 12 d’octubre en Llibertat” i en la Xarxa Cívica i Cultural pels Drets i les Llibertats Nacionals.

Llicenciada en filologia catalana per la Universitat de Barcelona, és sòcia de la Plataforma per la Llengua. Amb la doble perspectiva feminista i lingüística, Herrera s’ha ocupat de la qüestió de les marques sexistes i androcèntriques en els usos lingüístics.

En el seu comunicat de presentació, Herrera recordava la seva experiència en “la incorporació de la perspectiva de gènere en projectes polítics i organitzatius”.

Avui mateix, s’ha anunciat que Laia Herrera s’integra en una candidatura conjunta, formada també per Jordi Solé Camardons, Alfons Civit i Alexandre Figueres.