dimarts, 31 d’agost del 2010

El monestir de Sant Pere de Rodes acollirà una trobada de municipis catalans moralment exclosos de la constitució espanyola

Fa poc més de mil anys, el monestir de Sant Pere de Rodes jugà un paper central en el desvetllament cultural d’allò que començava a ser Catalunya. A partir del 1447 va començar a anar pel camí del pedregar: les guerres entre Àustries i Borbons, els pirates de la mar i els contrabandistes de la terra.



I aquest diumenge, 5 de setembre, el monestir acollirà una trobada oberta als 60 municipis que s’han declarat “moralment exclosos” de la constitució espanyola i que, en conseqüència, propugnen l’inici d’un període constituent per a la nació catalana.



La data no és a l’atzar. El 5 de setembre farà dos mesos clavats de la moció aprovada per l’Ajuntament del Port de la Selva (i el monestir és enclavat en aquest municipi). El cap de setmana vinent serà l’Onze de Setembre, i el diumenge dia 12, tindrà lloc la trobada de les plataformes locals organitzadores del referèndum popular sobre la independència.