dijous, 24 de desembre del 2009

Sant Just decidirà el 25 d'abril sobre la independència nacional, amb el suport moral de l'Ajuntament


A Sant Just Desvern ens fan dentetes. No tan sols se'ns han avançat en la constitució de la Plataforma Sant Just Decideix!, i en la fixació d'una data per a la consulta local sobre la independència (el proper 25 d'abril). A més, han aconseguit quelcom més: l'Ajuntament aprovava una moció de suport a la iniciativa. Ho feia ahir, amb els vots favorables de CiU (5 regidors), ERC (2 regidors) i ICV-EUiA (2 regidors). La moció anàloga presentada a l'Ajuntament d'Esplugues per Jordi Figueres (ERC) a mitjans de setembre comptà amb els vots favorables dels regidors de CiU i ERC, però a Esplugues la majoria absoluta la té el PSC-PSOE.

La moció, sens dubte, serà un esperó per als organitzadors.

Però no n'hi ha prou.

D'una banda, cal finançar les despeses. Podeu col·laborar-hi econòmicament en el número de compte: 2081 0048 31 3300015895 (Caixa Penedès).

Heu d'escriure a info@santjustdecideix.cat per oferir-vos de voluntari en alguna de les set comissions existents: Tresoreria, Logística, Informàtica, Voluntaris, Campanya, Comunicació i Seguretat.

De moment, el nombre de voluntaris és d'un centenar. Cal triplicar aquest nombre per encarar la situació amb certes garanties. Que ningú no es faci una imatge idíl·lica de Sant Just Desvern: la passivitat política hi afecta tant com en poble veïns, i mobilitzar un padró de més de 10.000 persones és tot un repte. No hi ha dubte, tampoc, que la correlació de forces a Sant Just és més favorable (tant a la participació com al SÍ) que no pas als municipis veïns, però això també suposa un grau superior d'exigència.

Recordem, d'altra banda, que Molins decideix el 28 de febrer, i que el Papiol ho va fer el 13 de desembre.